Зелений туризм може стати гарним інвестиційним проектом — думка

22 березня 2019 120 0
Зелений туризм може стати гарним інвестиційним проектом — думка
izvestia.nikolaev.ua

Зелений туризм це приваблива інвестиція для Закарпаття. Але про неї мало хто знає. Таку думку висловив голова Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму Богдан Пранничук в інтерв’ю на Kurkul.com.

«Закарпаття знаходиться у гарних кліматичних умовах, недалеко від ближніх Європейських столиць, ближче, ніж до Києва. Ми маємо інформацію про об'єкти, які можна купити, реконструювати, модернізувати», — зазначив Богдан Пранничук.

За його словами, для фермера, який би хотів зайнятися зеленим туризмом, потрібно створити відповідні умови. Це проживання і харчування для туристів. Порядок надання таких послуг, і роз'яснення, як власникам садиб реєструватися у сільській раді розписано у постанові Кабміну № 297.

Також є певні проблеми, з якими стикаються господарства,  що надають послуги з зеленого туризму.

«Наприклад, перший, іноді приходять з енергонагляду і повідомляють, що ви повинні платити за електроенергію збільшений тариф. Але якщо власник має статус садиби, контролюючі органи не мають права без дозволу її перевіряти. Це приватна власність. Відповідно діє і газова служба. Колись приходили з управління захисту прав споживачів. Але, як правило, це поодинокі випадки», — підкреслив Богдан Пранничук.

Він додав, що у постанові міністерства сказано, що садиба має право прийняти одночасно до тридцяти осіб. Як правило, більше 10-15 осіб невеликі фермерські господарства не приймають. Якщо буде тридцять і більше, то вже правильно зобов'язати власника садиби зареєструватися, як ФОП.

Виконано за допомогою Disqus