Експерти назвали найдешевші та найдорожчі сорти яблук цього сезону

25 березня 2019 1671 0
Експерти назвали найдешевші та найдорожчі сорти яблук цього сезону

Цей сезон не можна назвати на 100% вдалим для виробників яблук, адже після збору врожаю (навіть хорошого або рекордного) слідує ще важче фаза — зберігання і реалізація. Якщо зі зберіганням, зусиллями минулих 3-5 років, проблем немає, то з реалізацією потрібно ще працювати і працювати. Про це повідомляє Kurkul.com спільно з FreshBot.

Успіхи українського яблука на зовнішніх ринках рано ще відзначати, бо системно і повноцінно працюють лише кілька напрямків і країн, а інші були розгойдуванням і знайомством з ринком.

Пересічний українець в цьому сезоні вдосталь може наїстися смачним і недорогим українським яблуком, так як в роздрібних мережах протягом усього часу можна знайти цінники від 6 грн/кг.

Найдешевшими (6 - 9 грн/кг) в цьому сезоні стали сорти яблук Айдаред, Лігол, Джонаголд, які фермери намагаються виводити з асортименту, а найдорожчими стали Фуджі, Гала і Ред Делішес (9 -17 грн/кг)

А ось по регіонах — в Києві та Київській області були помічені найвищі ціни в роздрібних мережах і на ринках, а найдешевші в Вінниці і в західних областях України.

Продовжуємо стежити за цінами з FreshBot:

Appstore

Google Play

Виконано за допомогою Disqus