У світі не існує промислового збирача для бузини ― фермер

1 квітня 2019 1089 0
У світі не існує промислового збирача для бузини ― фермер
pixabay.com

Єдиний ефективний спосіб для збору ягід бузини ― це ручна праця. У цьому переконаний власник компанії River Hills Harvest, спеціаліст у сфері вирощування бузини Террі Дюрхем. Про це йдеться у матеріалі «Бізнес на органічній бузині: секрети американських фермерів» на Kurkul.com.

«Дехто заявляє, що їхні машини можуть впоратися з цим завданням, але повірте мені, це не так. Збирати вручну — єдиний поширений спосіб на сьогодні», — зазначає він.

За словами Террі Дюрхема, двома найбільшими недоліками вирощування бузини як промислової культури є виснажливе збирання та відділення ягід від гілочок. Оскільки устаткування для цих процесів не було, він вирішив його спроектувати і побудувати.

Залучився підтримкою інженерної думки брата Даррела через 4 роки проб та помилок фермер закінчив свій шедевр. Це була одна-єдина машина для відділення ягід від гілочок, розроблена виключно для бузини. Доступний тільки у River Hills Harvest відділювач бузини Террі (Terry’s Elderberry Destemmer (T.E.D.))  став «революційним інженерним форматом для малих фермерів … дешевим та портативним … зі здатністю до обробки кількох сотень фунтів за годину … з подвоєнням об’єму врожаю». Саме так про нього писали в буклетах та у спеціалізованих виданнях.

«Коли ми отримали прототип, що нас влаштовував, ми почали співпрацю з виробничим підприємством, яке будувало специфіковане під нас устаткування», — розповів фермер.

Зараз він працює на машині для збору врожаю, але вона ще не готова для масового запуску на ринок

Виконано за допомогою Disqus