На племінній фермі вирощують кіз Альпійської породи за унікальною технологією

1 квітня 2019 171 0
На племінній фермі вирощують кіз Альпійської породи за унікальною технологією

На Кіровоградщині працює одне з найбільших господарств в Україні, яке спеціалізується на розведенні та продажі племінних кіз Альпійської породи — «Лісова коза». Про це йдеться в матеріалі «Чим живе Лісова Коза — інтерв’ю з Олександром Романовим» на Kurkul.com.

За словами директора з маркетингу ферми Олександра Романова, основна робота господарства — це розвиток племінної справи.

Маточне поголів’я на фермі якісне, оскільки було ретельно відібране у Франції.

Також на фермі унікальна технологія управління стадом. За словами Олександра Романова, таку технологію не практикують більше ніде в Україні.

Вперше вона була розроблена й застосована у Нідерландах та показала вражаючі результати.

Вся технологія базується на семи складових.

«Якщо дуже коротко про цю систему, то ми ділимо наше маточне стадо на 3 групи, кожна з яких підібрана за своїм окремим циклом запліднення та окотів. Це дозволяє нам отримати додатковий сезон окотів. Для господарства, що спеціалізується на розведенні та продажі племінного молодняка, це дуже важливо», —  розповів Олександр Романов.

Годують кіз якісним сіном та гранульованим кормом. На власному кормовиробництві виготовляють концентровані гранульовані корми для кожної окремої вікової та продуктивної групи.

Окрім розведення племінного молодняка та виробництва сиру, на фермі займаються виробництвом та реалізацією кормів для кіз та дуже цінного органічного добрива — високоякісного компосту для збагачення родючості ґрунту. Завдяки своєму складу, особливим попитом він користується в садівництві та овочівництві.

Виконано за допомогою Disqus