На Миколаївщині ввели карантин через спалах АЧС

10 квітня 2019 628 0
На Миколаївщині ввели карантин через спалах АЧС
pixabay.com

В приватному господарстві в селі Піски Баштанського району Миколаївської області 6 квітня зареєстрували загибель 2 голів свиней віком 6-8 місяців. При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу було встановлено діагноз — африканська чума свиней. Повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Державна надзвичайна протиепізоотичної комісія при Баштанській РДА визначила межі епізоотичного вогнища та зону захисту та нагляду.

До зони захисту в радіусі 3 км від епізоотичного вогнища ввійшли наступні населені пункти: с.Піски, с.Костянтиківка, Баштанського району, Миколаївської області.

До зони нагляду радіусом 4 км від зовнішніх меж зони захисту ввійшли: с.Новобирзулівка, с.Шляхове, с.Плющівка, с.Свобода, с.Новопетрівка, с.Кашперо-Миколаївка, с.Новофонтанка Баштанського району, Миколаївської області.

Наразі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху АЧС відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Виконано за допомогою Disqus