Україна увійшла до десятки найбільших експортерів цукру у світі

12 квітня 2019 50 0
Україна увійшла до десятки найбільших експортерів цукру у світі
24.kz

За підсумками 2018 р. Україна увійшла до 20 найбільших виробників конвенційного цукру в світі та стала одним з 10 найбільших експортерів. Так, сума експорту такої продукції за минулий рік склала $217 млн. Про це повідомила в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, передає прес-служба Мінагрополітики.

Наразі Україна розпочала виробництво органічного цукру, але він вже користується попитом на європейському ринку і в майбутньому має завоювати також світовий.

«Сьогодні дуже знакова подія. Ми маємо перший органічний цукор в нашій державі. Я була, фактично, свідком зародження цієї ідеї. Лише 10 років тому почали з’являтись на полицях наших магазинів перші вітчизняні органічні продукти, а вже сьогодні ми спостерігаємо динамічний розвиток органічного виробництва на внутрішньому ринку», — повідомила в.о. міністра.

Нагадаємо, керівник «Дедденс Агро» та «Ріттер Біо Агро» Віктор Щербачук переконаний, що в Україні можливо вирощувати органічний цукровий буряк та отримувати цукор із нього.

Виконано за допомогою Disqus