АЧС скоротить світові поставки свинини

17 квітня 2019 110 0
АЧС скоротить світові поставки свинини
greenfront.su

Згідно останніх прогнозів Міністерства сільського господарства США, світове виробництво свинини скоротиться на 4% в 2019 р. Падіння в основному є результатом 10% скорочення виробництва в Китаї через африканську чуму свиней (АЧС). Спалахи призвели до скорочення поголів'я, що вплинуло на скорочення виробництва свинини. Повідомляє greenfront.su.

Недавній звіт Rabobank показав, що виробництво в Китаї може впасти на 25-30%, що змусить місцевих виробників знищити близько 150-200 млн свиней.

З огляду на це, китайське виробництво може постраждати. Очікується, що китайський імпорт збільшиться на 41%, що збільшить світовий експорт свинини на 8%.

«Зокрема, ЄС розраховує отримати вигоду зі зростаючого попиту з боку Китаю, при цьому експорт збільшиться на 11%. Зміцнення експортного ринку може спонукати виробників розширити свої стада в кінці цього року», — зауважила аналітик британської Ради з розвитку сільського господарства і садівництва (AHDB) Фелісіті Раск.

Читати за темою: Тваринники вимагають відкрити ринок експорту свинини до Китаю.

Очікується, що експорт США також виграє. Експортні продажі в Китай вже ростуть, незважаючи на чинні відповідні тарифи. Хоча вони залишаються стримуючим фактором, свинина США може отримати непряму вигоду від змін в торгових потоках.  

Також очікується великий попит з боку Японії. Зниження тарифів на червоне м'ясо в рамках нових угод про вільну торгівлю буде стимулювати попит на свинину ЄС і Канади. Однак експорт в Корею, ймовірно, скоротиться через збільшення внутрішнього виробництва і високий рівень запасів.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою