Гідропонна система допомагає зекономити до 80% споживання води

21 квітня 2019 774 0
Гідропонна система допомагає зекономити до 80% споживання води
hortidaily.com

Італійська компанія вирощує салат у гідропонних теплицях з плаваючими опорними панелями. Колосальна економія площі й води, а також вищий вміст мінеральних солей у продукції і збільшений термін її зберігання — ключові переваги інноваційної технології порівняно з традиційними. Повідомляє HortiDaily.

Італійська компанія, що реалізує салат під ТМ Ninfa, веде виробництво цієї продукції в автоматизованих гідропонних системах площею 13 га.

Читати за темою: На Тернопільщині методом гідропоніки вирощують мікрогрін та їстівні квіти.

Виробництво салату в господарстві триває від середини квітня до грудня, а в зимові місяці його призупиняють. Культивування відбувається з плаваючими панелями, сертифікованими для контакту з харчовими продуктами. Коріння росте у воді.

«При застосуванні традиційних методів потрібно було б 180 га землі, щоб виробити те, що ми можемо зробити на 13 га гідропонної системи. При цьому використана вода не витрачається, а повертається на поля інших 87 га нашої компанії», — розповідає  власник компанії Джанлука Россі.

За його словами, при тій же кількості виробленої продукції зменшення споживання води становить 70-80% порівняно з традиційним методом.

Виконано за допомогою Disqus