На Сумщині новий спалах АЧС

13 жовтня 2015 80 0
На Сумщині новий спалах АЧС
112.uaНа Сумщині новий спалах АЧС

Держветфітослужба, у підсобних господарствах, в м. Буринь та с. Гвинтове, у Сумській області 10 жовтня, при обстеженні, виявила загибель двох свиней — по одному у кожного власника. Про це йдеться в повідомленні Держветфітослужби.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС).

Для координації дій в Сумську область виїхали фахівці Держветфітослужби України та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

У місцях проявів захворювання проводяться заходи відповідно до Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней затвердженої наказом Мінагрополітики України від 05.03.2014 № 81, зареєстрованої в Мінʼюсті 21.03.2014 за № 363/25140.

Ситуація знаходиться під постійним контролем Головного управління ветеринарної медицини в Сумській області та Держветфітослужби України.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою