Напередодні свят ранні овочі подорожчали на 20%

25 квітня 2019 42 0
Напередодні свят ранні овочі подорожчали на 20%
pixabay.com

Майже всі ранні овочі дорожчали від початку передсвяткового тижня. Середній приріст вартості овочів врожаю 2019 р. склав 20%. Ціни на ранні овочі «переросли» минулорічні показники за тиждень. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Читати більше: Огляд перспективних нішевих напрямків у садівництві та овочівництві

Рання капуста та тепличний огірок стали лідерами за темпами подорожчання. Тиждень тому, на гуртовому ринку «Шувар» у Львові українська рання капуста пропонувалась по 24-25 грн/кг. Станом на 24 квітня продавці пропонують її по 40-45 грн/кг. 

Вартість тепличних огірків вітчизняного виробництва за тиждень зросла більш, ніж на третину до 50-54 грн/кг.

Ціни на редиску за тиждень зросли майже на 5% до 10-13 грн/кг. Редиска стала винятком із загального переліку — за 4 дні до свята ціни на неї почали знижуватися під тиском збільшення пропозиції. Сьогодні вартість редиски дорівнює цінам аналогічного періоду минулого року.

Ціни на ранній кабачок за тиждень майже не змінилися, але його вартість на рівні 45 грн/кг лишається, в середньому, на 12% вищою від цін минулого року.       

Схожа ситуація спостерігається і по вітчизняному томату, ціни на нього сьогодні становлять 59-60 грн/кг. За тиждень вони майже не змінилися, але, рік тому, український тепличний томат коштував майже на 40% дешевше.

Фахівці пов’язують подорожчання суто із передсвятковим ажіотажем на ринку, українці запасаються салатними овочами перед Великоднем і травневими святами.

Виконано за допомогою Disqus