Агросектор ще досі не отримав запланованих на цей рік дотацій

14 травня 2019 66 0
Агросектор ще досі не отримав запланованих на цей рік дотацій
usba.com

За перший квартал 2019 р. агросектор ще не отримав із бюджету жодних коштів, з передбачених на держпідтримку. Це випливає з аналізу даних Мінагрополітики. Про це у рамках проекту #GoЗаАгроДотаціями повідомляє AgroPolit.com.

На потреби Мінагрополітики із загального фонду бюджету виділили на цей рік 12,342 млрд грн. З них, держпідтримка АПК — 5,909 млрд грн (минулого року — 6,3 млрд грн).

Решту коштів (6,433 млрд грн) депутати запланували на потреби апарату Мінагрополітики, іншими словами, на його роботу та дотичних до нього органів.

Також є інша стаття підтримки агросектору — спеціальний фонд бюджету (2,672 млрд грн).

Станом на 22 березня 2019 р. з бюджету на потреби Мінагрополітики розписали 1,275 млрд грн, але на руки отримувачам (апарат Мінагро, Держпродспоживслужба, Держлісгосп, Держрибагентство та Держгеокадастр) нічого не надійшло.

Читати за темою: Про агродотації з перших вуст: досвід фермерів Черкащини

Така ж ситуація і в програмах підтримки АПК. Єдине, на що спромоглися КМУ та Мінагро за 3 місяці роботи — затвердити перелік програм та їхній порядок і розпочали збір заявок.

За даними джерела AgroPolit.com в Мінагрополітики, порядки є, але всі (включно з Мінфіном) чекають «відмашки» від нового Президента.

Виконано за допомогою Disqus