На Одещині фермери самостійно купили грейдер для ремонту дороги

18 травня 2019 645 0
На Одещині фермери самостійно купили грейдер для ремонту дороги
bessarabiainform.com

Фермери Арцизького району Одеської області об'єдналися в рішенні проблеми бездоріжжя між селом Нова Іванівка та Арциз і купили за свої власні заощадження грейдер. Повідомляє bessarabiainform.com.

«Не відкрию Америку, якщо скажу, що в Бессарабії дорожня інфраструктура (особливо в глибинці) знаходиться в жалюгідному стані. Не секрет, що фінансування з держбюджету поки вистачає на комунікації між райцентрами і основними магістралями. Решта дороги — в жахливому стані. Пару місяців назад я писав про стан дороги, яка з'єднує Нову Іванівку і Арциз. Це край. Мій батько неодноразово є ініціатором активності в цьому напрямку вже років десять так точно. Крик душі «вилився» минулого тижня в збори фермерів», — написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Олексій Куцарів.

На зборах були присутні практично всі фермери села, які обробляють 4 тис. га землі. В ході зборів всім фермерам було запропоновано виділити кошти на покупку грейдера, внісши кошти згідно площі оброблюваної землі.

Читати за темою: Вітчизняний завод представив новий причіп для міні-тракторів

Наразі дорожня техніка вже придбана і готується до робіт, однак фермери ще не внесли необхідну суму за грейдер, розраховуючи зробити розрахунок на початку збиральної компанії сировиною — пшеницею.

«Безумовно, це не панацея. Це не вирішить всі наші проблеми з дорогами, але треба з чогось починати. В першу чергу, можна півроку їздити по грунтових дорогах. У другу чергу, потрібно підтримувати в «робочому» стані «асфальтовану трасу», що сполучає нас з цивілізацією. По-третє, ми готові допомагати найближчих селах в ремонті доріг, вже, як мінімум, грейдером. Спільними зусиллями ми здатні змінити ситуацію на краще!», — зазначив у своєму повідомленні Олексій Куцарів.

Виконано за допомогою Disqus