Для свого захисту фермери створюють загони самооборони

20 травня 2019 192 0
Для свого захисту фермери створюють загони самооборони

В Україні відкрилося полювання на фермерів. Тепер у них не лише забирають урожай, спалюють техніку, нападають на будинки, а й б’ють їх, катують і жорстоко вбивають.Власники фермерських господарств змушені самотужки оборонятися. Вони наймають приватну охорону, створюють свої напіввійськові збройні формування і виїжджають на допомогу один одному в разі небезпеки. Повідомляє OBOZREVATEL.

Фермери розповідають, що на них вже давно відкрилося справжнє полювання. І сподіваються вони лише на власні сили.

«Уже є така тенденція, спочатку на нас нападали рейдери, грабували, а тепер ще й убивають. Тому ми самі вживаємо заходів, щоб себе захистити. У нас створено загін самооборони. Але коли відбувається напад на будинок, уночі, то тут захиститися складно. На жаль, звірство вже перейшло всі межі. І всі ці злочини залишаються безкарними. На початку квітня в нас у Черкаській області теж напали на фермера, його сильно побили, пограбували. Він був у реанімації, написав заяву в поліцію. Але я не чув, щоб когось знайшли», — пояснив член Асоціації фермерів і власників землі з Черкаської області Віктор Гончаренко.

А фермер Василь Поліщук також із Черкаської області розповів, що у них створено Чорноморське козацьке військо, яке і займається захистом тих, хто працює у сільському господарстві.

«У нас є своя форма й усі люди зі зброєю. Якщо у когось із наших фермерів щось трапляється, його грабують, рейдери прийшли, то ми виїжджаємо на допомогу. Такі випадки у нас уже були. А правоохоронці нам не допомагають, ми сподіваємося тільки на себе. Їм заяву напишеш, вони сто причин знайдуть, щоб її не розглядати», — зауважив Василь Поліщук.

У Кіровоградській області один із фермерів розповів, що для захисту вони теж створюють свої «приватні армії». Часто туди входять колишні бійці АТО чи колишні міліціонери.

За його словами, наразі ті підприємці, які можуть, намагаються тримати охорону і в своєму будинку. Якщо відчувають небезпеку, то сім’ю вивозять в інше місце. І багато готівки та цінностей в сейфах вдома вже не зберігають, розуміючи, що винести можуть усе і в будь-який час.

Нагадаємо, 15 травня у Миколаївській області в селі Висунськ жорстоко вбили літніх фермерів — подружню пару Новицьких. І це вже не перше вбивство фермерів, яке сталось у травні цього року. У Вінницькій області в селі Шипинки 9 травня також убили Едуарда Тичука та його дружину. Фермери займались вирощуванням яблук. Обох застрелили з рушниці.

У Барському районі Вінницької області невідомі продовжують знущатися з фермерів. Цього разу власниці ФГ «Дар’я і Я» Вікторії Кулик підпалили автомобіль.

Виконано за допомогою Disqus