Скільки заробляє технолог зберігання і переробки сільгосппродукції — коментар фахівця

29 травня 2019 85 0
Скільки заробляє технолог зберігання і переробки сільгосппродукції — коментар фахівця

Однією із перспективних агропрофесій для молоді є технолог зберігання та переробки сільгосппродукції. Цей фахівець знає, як зберегти сировину та виробити із неї продукти харчування, корми для тварин чи продукцію для промисловості різних напрямків. Заробітна плата спеціалістів стартує від 9,5 тис. грн. Про це йдеться у спецпроекті Kurkul.com «Технологія зберігання та переробки сільгосппродукції».

В залежності від напряму підготовки технологів можна обрати один із робітничих фахів:

  • оператор машинного доїння;
  • технік штучного осіменіння тварин;
  • бджоляр;
  • лаборант зерноприймального пункту.

Після закінчення навчання перед випускниками відкриваються можливості працевлаштування на тваринницьких фермах, пасіках, молокозаводах, м'ясокомбінатах, цехах переробки риби. Також молоді фахівці можуть розпочати наукову кар'єру, удосконалюючи технології вирощування, оптимізуючі методи переробки та винаходячи нові рецептури.

Найбільш підприємливі можуть започаткувати власний бізнес з виробництва крафтових сирів чи м'ясних делікатесів.

За словами старшого фахівця з пошуку персоналу Департаменту управління персоналом МХП Юлії Дуднік, перед технологами відкриваються перспективи працевлаштування діагностом, лаборантом, оцінником, маркетологом, технологом на підприємстві харчової промисловості, спеціалістом із контролю якості, товарознавцем, приватним консультантом.

Молоді технологи можуть претендувати на зарплату від 9.5 тис. грн до 14,9 тис. грн.

Виконано за допомогою Disqus