Чернігівські закупівельники молока дурять селян

19 жовтня 2015 57 0
Чернігівські закупівельники молока дурять селян
Кurkul.comЧернігівські закупівельники молока дурять селян

Останнім часом на Чернігівщині, з метою заниження ціни на придбане молоко, бізнесмени почали дурити селян з жирністю, пише «Суспільний кореспондент».

Ще півтора року тому обіцяли селянам платити по 3,5 грн/л. Але вже за деякий час у результаті проб молока, ставлять жирність 2,2%. Селяни у це не вірять, бо коли самі лабораторно перевіряють молоко від своїх корів, то воно виявляється набагато вищої жирності, ніж зазначають закупівельники – не 2,2%, а 3,4%-3,6%. Якщо у торговельній мережі сьогодні молоко вже коштує майже 10 грн, то здають його по 2,30 грн.

«У середньому за моїми спостереженнями, 70-80% селян займаються скотарством та молочною галуззю. Та от біда: ціна за здане молоко знизилась до неможливої межі − 2,30 грн/л. Виходить так, що селянин не може аж ніяк сьогодні заробити навіть на молоці та м’ясі тварин, які він сам же й вирощує», — розповідає начальник відділу Держземагенства у Талалаївському районі Чернігівської області Олександр Огій.

За його словами, не дивно, що поголів’я корів значно зменшується – люди вимушені вирізати їх.

«На м’ясо здають тварин, бо не вигідно їх утримувати. Один літр солярки коштує 17 грн, а літр молока – 2,30 грн», — сказав він.

Виконано за допомогою Disqus