В Україні відкрили першу зміїну ферму

17 червня 2019 2883 0
Співвласниця ферми «Західний равлик» Ірина Юськевич
zaxid.netСпіввласниця ферми «Західний равлик» Ірина Юськевич

Фермерське господарство «Західний равлик» у селі Солонка Пустомитівського району Львівської області почало розводити їстивних змій. Це перша ферма такого типу в Україні. Повідомляє ZAXID.NET.

За словами співвласниці ферми Ірини Юськевич, зміїна ферма працює уже два місяці, близько 70 неотруйних плазунів утримують у спеціальному вольєрі. Фермери вирощують вужів та полозів для продажу у ресторани.

Власники ферми розповіли, що лише нещодавно вдалося отримати усі необхідні дозволи, адже для фахівців Держпродспо­живслужби Пустомитівського району це був несподіваний вид бізнесу. Ферма розташована на стандартній ділянці поміж приватних будинків у Солонці.

Подружжя фермерів розповіло, що не мають наміру зу­пинятися на равликах і зміях. Планують також вирощувати жаб, а у перспективі, можливо, і ферму саранчі запустять.

«Страва зі змії буде дорогою — орієнтовно 3-4 тис. грн за порцію. Однією зміючкою можна нагодувати трьох людей. Бо це таки делікатес, ним не наїдаються, як варениками», — розповіла Ірина Юськевич.

Змії ростуть впродовж трьох років і лише тоді їх можна використовувати у кулінарії. Їх годують свіжим мальком з рибних господарств, перепелиними яйцями та молоком.

Ірина Юськевич впевнена, що зміїне м’ясо не стане масовим продуктом, але завжди знайдуться охочі спробувати щось нове. Згодом на фермі планують розводити й отруйних плазунів. Їх вирощуватимуть не лише задля м’яса, а й для того, щоб отримати отруту для фармацевтичної промисловості.

Довідково: підприємство «Західний равлик» розпочало свою роботу із розведення їстівних равликів. Станом на 2017 р. фермери експортували до країн ЄС 25 т молюсків на рік.

Читати за темою: На Львівщині 33 фермери об’єдналося в туристичний кластер

Виконано за допомогою Disqus