Невідомі забруднили річку Хотімля тваринними рештками

17 червня 2019 324 0
Невідомі забруднили річку Хотімля тваринними рештками
Facebook

В притоці Сіверського Дінця поблизу Харкова були виявлені тіла мертвих курей. У водах річки Хотімля було виявлено приблизно 150 пакетів з тілами птахів. Повідомляє Fermer.Blog.

Близько тонни поліетиленових мішків, що видають сморід, викинули невідомі особи. Інформація про це з’явилася в соцмережі Facebook.

У місці, де були знайдені трупи курей, стоїть сильний сморід. Річка несе пакети вниз, в Кулаковську затоку Печенізького водосховища річки Сіверський Донець.

Об’єкт був локалізований представниками місцевої влади, а саме головою ОТГ і депутатами. Як розповідають очевидці події, від відвідування місцевих пляжів та риболовлі нижче за течією річки поки треба утриматися.

Зразки відправили на лабораторне дослідження. Дані про цю подію занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 239 («забруднення або псування земель») Кримінального кодексу України.

Це правопорушення передбачає штраф до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, повідомили співробітники обласного управління поліції.

Читати за темою: Фермер зі Львівщини влаштував скотомогильник просто неба

Виконано за допомогою Disqus