Уникнути дефіциту добрив вдасться за двох умов — думка

2 липня 2019 73 0
Уникнути дефіциту добрив вдасться за двох умов — думка
Уникнути дефіциту добрив вдасться за двох умов — думка

Щоб уникнути дефіциту добрив внаслідок заборони поставок із Росії, необхідно затвердити перелік потенційних країн-постачальників добрив і попередньо провести з ними перемовини на цю тему. Таку думку висловив голова об'єднання «Агро-Продовольча Рада», голова комітету Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Слободяник, передає AgroPolit.com.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року починає діяти урядова постанова про заборону ввезення в Україну низки російських товарів, зокрема добрив.

«Звісно, ніхто не сперечається щодо обмеження поставок добрива з Росії. В умовах воєнної агресії — це цілком логічний крок. Ключове питання у тому, що передувати йому мала б система кроків на упередження дефіциту добрив для аграріїв. Що потрібно було зробити? Перше — затвердити перелік потенційних країн-постачальників добрив і попередньо провести з ними перемовини на цю тему. Друге — залучати в Україну інвесторів, які б розвивали нові інвестиційні напрямки, зокрема й виробництво добрив. Це називається розвитком конкуренції», — зазначає Іван Слободяник.

Виконано за допомогою Disqus