Податківці штрафують тернопільських фермерів за неоформлених працівників

3 липня 2019 415 0
Податківці штрафують тернопільських фермерів за неоформлених працівників
pixabay.com

З травня цього року на теренах Тернопілля фахівці фіскальної служби розпочали операцію «Урожай – 2019». За підсумками перевірок податківці нарахували порушникам 281,8 тис. грн податків і зборів та штрафних санкцій. Про це повідомляє ДФС у Тернопільській області.

Такі заходи проводяться з метою перевірки повноти нарахування та сплати податків суб’єктами господарювання та громадянами, котрі є власниками земельних ділянок, площа яких перевищує 2 га, та власними силами їх обробляють задля отримання доходу. Під час операції протидіють схемам ухилення від оподаткування, виявляють необлікованих найманих працівників тощо.

Так, з часу початку «Урожаю» фахівці Головного управління ДФС у Тернопільській області провели аналіз та розрахунок кількості працівників та рівня заробітної плати, що мала б виплачуватись працівникам с/г підприємств залежно від площ земельних ділянок. Вони також розрахували заробітну плату за обробіток 1 га ріллі та визначили коло роботодавців, які її виплачують у розмірі нижчому, ніж мінімальний.

Отож, за наслідками вжитих заходів 137 суб’єктів господарювання із 511 в квітні порівняно з першим кварталом цього року збільшили кількість найманих працівників та підвищили рівень заробітної плати. Фахівці фіскальної служби застосували 22 заходи контролю. Порушникам нарахували 281,8 тис. грн податків і зборів та штрафних санкцій.

З’ясувалося також, що 893 власники сільськогосподарської техніки перебувають на податковому обліку як суб’єкти підприємницької діяльності. Значна частина з них, а це 684 особи, застосовують спрощену систему оподаткування. Решта — 493 громадяни, які задекларували 1,175 млн грн доходів, отримані у 2018 р. за надані послуги сільськогосподарською технікою.

Декларанти визначили податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб у розмірі 208,4 тис. грн та військового збору — 17,6 тис. грн.

З початку цього року вже 2 972 людини, які одноосібно обробляють земельні ділянки, площі яких перевищують 2 га, подали декларації. Вони заявили про отримання 6,754 млн грн доходу. Декларанти сплатять до бюджетів 1,212 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 101,8 тис. грн військового збору.

Виконано за допомогою Disqus