Німецький фермер побудував бізнес на гусеницях

7 липня 2019 426 0
Німецький фермер побудував бізнес на гусеницях
pixabay.com

Андреас Фрам з Нойенгерса в окрузі Зегеберг, що у Німеччині розводить гусениць кривавої Ведмедиці, які повністю очищають поля від бур’янів. У нього на фермі «проживають» близько 300 млн гусениць. Повідомляє news.agro-center.

Ведмедиця кривава — метелик, якого легко впізнати за крилами з яскравими червоним плямами на чорному тлі. Гусениці метелика, прикрашені жовтими поперечними кільцями, харчуються травами з гірким смаком, але улюбленою стравою є листя отруйного жовтозілля.

Німецький фермер вирішив використовувати унікальні харчові схильності гусениць на свою користь.

Гусениця їсть гірку траву, але птиці не їдять гірку гусеницю. Цей розумний прийом природного захисту гусеницями Андреас Фарм вживає для розведення комах, що охороняють пасовища від шкідливих рослин.

Спочатку фермер поселив декілька гусениць кривавої Ведмедиці на своєму полі. Гусениці швидко розмножувалися і з задоволенням поїдали бур’яни. Незабаром поля очистилися від шкідників, а слава про винахідливого фермера розійшлася по всій Німеччині.

Сьогодні скотарі та власники коней з усієї країни звертаються за допомогою до фермера, що розводить гусінь. У стартовий набір для продажу входить 50 гусениць.

Читати за темою: Чортополохівка пошкодила 80% соняшнику на Запоріжжі

Виконано за допомогою Disqus