Україна може конкурувати на ринку ягід годжі

7 липня 2019 1267 0
Україна може конкурувати на ринку ягід годжі
pixabay.com

Цілющі ягоди годжі родом з Тибету здатні уповільнити старіння організму, допомагають при діабеті, перешкоджають виникненню раку, дуже ефективні в боротьбі з ожирінням і несуть в собі багато всього корисного. Кілограм цих ягід в сушеному вигляді коштує близько $50/кг. В Україні ягоди вирощують на Херсонщині. Повідомляє pro-consulting.ua.

Ягода годжі дійсно містить безліч корисних для організму складових, серед яких 18 амінокислот, 22 макро  і мікроелементи, 6 вітамінів, полісахариди. Є в складі також алкалоїди, серед яких атропін, через що не рекомендується вживати понад 50 г сухих ягід годжі на добу.

Головним постачальником ягід годжі на міжнародний ринок є Китай, де їх чудові властивості відкрили кілька тисячоліть тому тибетські монахи. Сьогодні цей Суперфуд вирощується в Китаї промисловим способом.

Однак Україна також може конкурувати на ринку ягід годжі, і це з'ясувалося майже випадково. Кілька років тому в херсонських степах оселився китайський фермер Ван. Одного разу він вирішив провести експеримент і засадив 2 га своїх земельних угідь кущами годжі.

Правда, поки попит на неї на українському ринку незначний, і практично весь врожай відправляється за кордон. Але ж віяння здорового способу життя поширюються швидко, і мода на ягоди годжі поступово приходить і до нас.

Читати за темою: В Україні зареєстровано лише один препарат для захисту ягід — Ірина Кухтіна

Виконано за допомогою Disqus