Розкрили резонансне вбивство подружжя фермерів на Миколаївщині

12 липня 2019 2637 0
Розкрили резонансне вбивство подружжя фермерів на Миколаївщині
Інформатор

За підозрою у вчинені вказаного злочину правоохоронці із залученням бійців КОРД затримали колишнього працівника загиблого голови фермерського господарства. За скоєне йому загрожує довічне позбавлення волі. Повідомляє прес-служба поліції Миколаївської області.

Раніше повідомлялось, що 15 травня у Березнегуватському районі у власному будинку місцевий мешканець виявив тіла своїх батьків із зовнішніми ознаками насильницької смерті. Встановлено, що загиблі — 71-річний голова фермерського господарства та його 64-річна дружина.

Експерт, оглянувши тіла померлих, виявив у господаря тяжкі травми голови, а у жінки — ножові поранення грудної клітини та сліди катування. Також відомо, що вона намагалась втекти від злочинця та була вбита кухонним ножем, а домовласник — забитий палицею. 

В будинку були вибиті двері та зникли деякі речі подружжя: мобільний телефон, ювелірні вироби і документи.

Тоді слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України «Умисне вбивство двох або більше осіб» та розпочали розслідування.

Над розкриттям цього особливо тяжкого злочину працювали слідчі Слідчого управління, оперативники Управління карного розшуку та місцеві правоохоронці Березнегуватського відділення поліції. Процесуальне керівництво здійснює обласна прокуратура.

В результаті проведеного комплексу слідчих та оперативно-розшукових заходів 11 липня, із залученням спецпідрозділу КОРД, за вбивство подружжя був затриманий 44-річний місцевий житель, який раніше працював бухгалтером у загиблого фермера та в 2013 р. був звільнений за махінації з грошима. 

За підтримки прокуратури зловмисникові повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених п.1, 6 ч. 2 ст.115 «Умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів» та ч.4 ст.187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає о довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Наразі суд обирає підозрюваному міру запобіжного заходу.

Виконано за допомогою Disqus