На Дніпропетровщині хочуть зам’яти вбивство фермера

15 липня 2019 638 0
На Дніпропетровщині хочуть зам’яти вбивство фермера
sud.ua

Сьомий місяць триває слідство у справі про вбивство депутата та фермера 58-річного Олександра Грушки із села Саксаганське Киричанського району на Дніпропетровщині. Дружина вбитого вважає, що справу хочуть зам’яти. Повідомляє gazeta.ua.

На фермера і його родину напали наприкінці грудня минулого року у власному домі. Чоловіка катували, а потім зарізали.

У справі один підозрюваний, який знаходиться під вартою — 24-річний Валентин Канівець. Він родом із села Приорільське Магдалинівського району. Служив у зоні АТО. Пізніше – працював інспектором у колонії. Ще двох підозрюваних затримали, але відпустили за недостатністю доказів. Дружина вбитого фермера Тетяна Грушка впевнена, що справу хочуть зам'яти.

«Уже написали скаргу в прокуратуру, аби не дати спустити справу на гальмах. Ми із чоловіком все життя заробляли чесним трудом. Ростили дітей, ставили на ноги. Чоловік був чесним і роботящим. Допомагав людям, у тому числі для фронту. А в нього безжально загнали ніж на 30 сантиметрів, як у масло. Може цих людей і вчили вбивати, але ж не на мирній землі», — розповіла дружина вбитого.

Читати за темою: На Одещині пограбували та поранили фермера

Вона додала, що у підозрюваних на трьох 5 адвокатів. Боїться, що вбивці її чоловіка так і залишаться непокараними. Один із них поїхав до Польщі. У поліції заспокоюють – затримають, як повернеться.

«Вони ж нікого не жаліли. Ввірвалися, коли ми вечеряли. В будинку були дві доньки із малесенькими онуками. Усіх пов'язали. Онуки кричали. Чоловік заступався — тоді його почали бити безжально. Катували, відстрелили палець на руці. А потім нападникам хтось по рації сказав: «Мочіть, забирайте тачку і валіть». Із цим жахом живемо понад півроку. Доньці вдалося тоді звільнитися. Ми самі машиною повезли чоловіка в лікарню. Я — лікар. Розуміла, що він вмирає від крововтрати і все безнадійно, бо серце працює вхолосту», — розповіла Тетяна Грушка.

Від поранення чоловік помер у машині швидкої допомоги.

Олександр Грушка був депутатом Криничанської районного ради VІІ скликання. Йому належало сільськогосподарське підприємство «Карат Плюс».

Виконано за допомогою Disqus