Виробники молока просять зниження ставки ПДВ на свою продукцію

12 липня 2019 66 0
Виробники молока просять зниження ставки ПДВ на свою продукцію
Виробники молока просять зниження ставки ПДВ на свою продукцію

За підтримки Асоціації виробників молока (АВМ) був зареєстрований Законопроект 7420−1, 2 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зниження ставки податку на додану вартість для деяких видів сільськогосподарської продукції», мета якого знизити ставку ПДВ на деякі харчові продукти. Про це повідомляє milkua.info.

Читати більше: НАССР у виробництві молока: транспортування ВРХ, гігієнічні вимоги до молока і молочних продуктів

Законопроект передбачає зниження ставки ПДВ на молочні продукти до 10-12% для того, щоб знизити ціну на полицях магазинів. Це дасть поштовх до більшого споживання молочної продукції, відповідно зросте попит на молоко-сировину.

Також АВМ ініціювала Законопроект 3043−1 «Про молоко, молочні та молоковмісні продукти». Його варто розглядати як інформування споживачів про їхні права на свідомий вибір і відновлення авторитету галузі.

«Якби більшість виробників молочних продуктів вказували правдиве найменування, а також точний склад продукту, то споживач був би впевнений у своєму виборі. Для 1 т кисломолочного сиру потрібно від 6 до 8 т молока, але деякі виробники виготовляють 1 т продукту з 1,6−1,8 т молока, додаючи до нього соєву фракцію. Якщо б на такому продукті було написано, що це продукт виготовлений по технології кисломолочного сиру, але із застосуванням замінників молочного білку, то навряд чи його б так активно купували», — заявили в АВМ.

 

Виконано за допомогою Disqus