На Миколаївщині вирощують саджанці, які дають 60 т яблук з гектару

17 липня 2019 286 0
На Миколаївщині вирощують саджанці, які дають 60 т яблук з гектару
pixabay.com

На Миколаївщині ТОВ «Підгур’ївське» займається вирощуванням сертифікованих якісних саджанців фруктових дерев. Площа розплідника понад 100 га. Тут вирощують скороплідні, високоврожайні сорти, сорти для інтенсивних садів, які отримують 50-60 т яблук з га щорічно, без періодичності та 25-35 т слив з га при нещільній посадці. Про це Kurkul.com повідомила прес-служба UHBDP.

Тут ростуть саджанці високоврожайних яблунь, груш, персиків, слив, абрикосів, черешень, вишень для інтенсивного садівництва. У маленькому дереві вже присутні всі якості дорослої рослини: швидкість зростання, стійкість до хворіб і несприятливих умов, врожайність, вид і смак плодів.

Читати за темою: Українські яблука можуть завоювати ринок Азії — думка

Саджанці вирощені на базі селекційного безвірусного садивного матеріалу з Німеччини і Бельгії.

«Процес підготовки посадкового матеріалу займає три роки: рік зростає в маточнику, два роки в розпліднику. Виходить відмінний матеріал для закладки молодого саду з добре розвиненою кореневою системою, без пошкодження штамба і гілок. Така основа для саду — гарантія високої врожайності, відмінного зберігання та транспортабельності», — розповів керівник ТОВ «Підгур’ївське» Дмитро Бушилов.

Підгур’ївські сади, закладені своїми саджанцями, займають 100 га, 60 га під зернятковими — яблунями та грушами, ще 40 га кісточкових культур. Сади плодоносять вже на 2-3 рік після закладки.

«Ми виступаємо гарантом чистоти сорту — 100% гарантія чистосортності! У наш час це дуже важливий критерій для тих, хто планує закладати сад. Крім того, наші саджанці здорові, це підтверджують сертифікати лабораторії вірусології Інституту садівництва Національної академії аграрних наук», — розповів агроном-розплідникознавець Віктор Бушилов.

Виконано за допомогою Disqus