Визначили області, де найбільше продають паїв

23 липня 2019 4071 0
Визначили області, де найбільше продають паїв

В Україні заборонено торгувати аграрними землями — діє мораторій (відтермінування) на здійснення операцій купівлі та продажу ріллі. Землі під мораторієм чимало: 96% с/г земель України або 41 млн га. Три чверті з них — це земельні частки (паї), які належать людям. Повідомляє epravda.com.ua.

За законом купівля та продаж паїв неможливі, проте є напівлегальні способи зміни права власності на земельні ділянки. 

Так, за розрахунками VoxUkraine, на сайті OLX виставлено на продаж 52,4 тис га пайової землі. Це менше 1% паїв, які обліковує Держгеокадастр (27,7 млн га).

Найбільше пайової землі продають у Дніпропетровській області — 7 252 га.

На другому і третьому місцях — Запорізька та Харківська області — 5 479 га та 4 525 га відповідно. Найменше пайової землі продають у Чернівецькій (172 га), Львівській (246 га) та Волинській (344 га) областях. На всі ці паї, виставлені на продаж на OLX, припадає менше 1% аграрних земель у кожній з цих областей.

Найбільше землі продають на сході та півдні України, найменше — на заході та півночі. У західних регіонах більше гірської та лісистої місцевості, на півночі — болотистої та лісистої. Така земля не придатна для сільського господарства. На сході та півдні країни розташовані степи, сприятливі для рослинництва.

Читати за темою: Аграрні асоціації висунули вимоги до відкриття ринку землі

Виконано за допомогою Disqus