Птахоферма продавала фермерам відходи з порушенням законодавства

24 липня 2019 122 0
Птахоферма продавала фермерам відходи з порушенням законодавства
kr.consumer.gov.ua

Відходи філії Кіровського ПАТ «Агрохолдинг Авангард» у селі Вільне на Кіровоградщині реалізовувалися фермерам з порушенням вимог чинного законодавства. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області. 

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в області відреагували на звернення громадян щодо неприємного запаху у Кропивницькому. Для встановлення причин виникнення неприємного запаху було проведено обстеження підприємств, які функціонують на території району та діяльність яких могла спричинити цю ситуацію.

Під час обстеження встановлено, що причиною розповсюдження смороду могло стати внесення фермером у ґрунт неперероблених продуктів тваринного походження, придбаних у філії Кіровського ПАТ «Агрохолдинг Авангард» (село Вільне).

Під час позапланової перевірки підприємства фахівці виявили порушення щодо поводження з побічними продуктами тваринного походження. Ці відходи реалізовувалися з порушенням вимог чинного законодавства.

Керівника підприємства було притягнуто до адміністративної відповідальності, а також складено припис про усунення виявлених порушень.

Нагадаємо, що після такого «підживлення» полів повітря у Кропивницькому відповідає нормі.

Читати за темою: На Рівненщині фермер планує вирощувати курчат-бройлерів

Виконано за допомогою Disqus