Українська товарна біржа буде передовою?

27 жовтня 2015 131 0
Українська товарна біржа буде передовою?
Masterforex-v.orgУкраїнська товарна біржа буде передовою?

Українська товарна біржа може стати передовою у Східній Європі, вважає керівник аналітичного департаменту інформаційної компанії «ПроАгро» Дмитро Луцик, пишуть «Вести».

«Якщо припустити, що біржову інфраструктуру та програмне забезпечення надасть Чиказька біржа, то можна буде сміливо говорити про те, що цей торговий майданчик буде передовим у Східній Європі», — говорить він.

За його словами, якщо вдасться залучити на анонсований біржовий майданчик більшість учасників українського аграрного ринку, від цього виграють усі.

Експерт припускає, що представникам Чиказької товарної біржі просто запропонують купити певний пакет акцій «Аграрної біржі».

«Малоймовірно, що держава захоче продавати її цілком, адже партнерство з такою інституцією як Чиказька товарна біржа буде престижним для будь-якої країни», — додав Дмитро Луцик.

На думку експертів, як би не був організований центр біржової торгівлі зерном в Україні, доступ до нього повинен бути вільним для всіх компаній, але торгувати на ній повинні брокери.

«Біржа буде брати на себе відповідальність за виконання контракту. Тому гарантією такого виконання повинен бути товар (складські розписки) або грошова застава», — пояснює керівник аналітичного департаменту консалтингового агентства «ААА» Марія Колесник.

Фахівці переконані, що поява власного центру торгівлі зерном ніяк не позначиться на кількості надходжень у нашу країну іноземної валюти.

«Торгівля повинна відбуватися у національній валюті. Імпортери купують товар за системою FOB (Free On Board) або СРТ (Carriage Paid To) у власному порту, так як ринок зерна дуже конкурентний. Дуже часто поставки відбуваються на тендерній основі», — говорить Марія Колесник.

Виконано за допомогою Disqus