Українські бджолярі втратили 120 млн грн прибутку через загибель бджіл

2 серпня 2019 110 0
Українські бджолярі втратили 120 млн грн прибутку через загибель бджіл
Українські бджолярі втратили 120 млн грн прибутку через загибель бджіл

В Україні через отруєння пестицидами загинуло близько 40 тис. бджолосімей. Так, Українські пасічники втратили 120 млн грн прибутку. Про це повідомила виконавчий директор Спілки пасічників України Тетяна Сушко, передає enovosty.com.

Читати за темою: Правовий захист майнових прав та інтересів бджолярів 

«Одна бджолосім'я коштує від 2,5 до 3 тис. грн, помножте на кількість бджолосімей, які вже загинули, і ви отримаєте цифру втрат. Випадки отруєння тривають, оскільки аграрії вносять неякісні, а іноді і фальсифіковані препарати на соняшник і кукурудзу», — зазначила Тетяна Сушко.

За її словами, проблема стосується не тільки пасічників і аграріїв, а й далеких від села городян. Бджоли загинули, але не відразу і не всі. Вони встигли принести в вулики отруєний хімією мед.

«Європейський ринок, на який так важко пробивалися наші фермери з українським медом, може закритися, а казна не дорахуватися валюти, тому що мед від бджіл, що вижили, наївшись хімії, також отруєний. В Європі ретельно перевіряють мед і продукт, отруєний пестицидами, там просто не приймають», — йдеться у повідомленні.

А відбракований європейцями мед від хворих бджіл вже потрапляє на наші прилавки — на ринки України.

Виконано за допомогою Disqus