У ДФСУ теж збирають урожай — із «сірих» аграріїв

14 серпня 2019 1599 0
У ДФСУ теж збирають урожай — із «сірих» аграріїв
Kurkul.comУ ДФСУ теж збирають урожай — із «сірих» аграріїв

Органи ДФС у період жнив теж збирають свій «Урожай». Саме таку назву має операція, яку проводить Державна Фіскальна Служба. З травня цього року, виявляються особи, які систематично здійснюють обробіток земельних ділянок (як власних, так і орендованих) з метою отримання прибутку та ухиляються від оподаткування та не мають офіційної реєстрації, як суб’єкта господарської діяльності. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Територіальними органами ДФС встановлено 2,8 млн користувачів земельних ділянок площею понад 2 га. Громадянами, які самостійно обробляють земельні частки з метою отримання доходу, з початку року задекларовано дохід у сумі 2 млрд грн, узгоджено до сплати податку на доходи фізичних осіб 343 млн грн та військового збору понад 29 млн грн.

У рамках операції «Урожай» протягом травня-липня 2019 р. додатково залучено до декларування 60 тис. громадян, які отримують дохід від продажу сільськогосподарської продукції та 5 тис. громадян, які надають послуги з обробітку та збору врожаю.

Крім того, виявлено 388 суб’єктів господарської діяльності, які використовували працю найманих осіб без належного оформлення.

Так, у ході перевірки громадянина, який одноосібно обробляє земельні ділянки площею понад 50 га, податківці з’ясували, що він здійснює свою діяльність без державної реєстрації. За даним фактом складено протокол про адміністративне правопорушення та направлено до суду. Громадянина притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в сумі 17 тис грн.

Результати планової виїзної документальної перевірки одного з товариств з обмеженою відповідальністю, яке здійснює вантажні перевезення зернових, встановлено неоформленого належним чином 71 найманого працівника. Матеріали перевірки передані до Головного управління Держпраці в області для застосування фінансових санкцій.

Виконано за допомогою Disqus