Україна може втратити до 5 млн т озимих

29 жовтня 2015 88 0
Україна може втратити до 5 млн т озимих
Кurkul.comУкраїна може втратити до 5 млн т озимих

Україна через посуху може не добрати від 3 млн т до 5 млн т озимих.

Про це повідомив операційний директор агрохолдингу «Мрія» Віктор Кухарчук, пише Rbn.

«Можна припустити, що урожай пшениці не буде високим у цілому по країні. Проростки входять у зиму слабо розвиненими. І якщо весна буде пізньою і сухою, то вал буде на кілька мільйонів менше — за моїми припущеннями, від від 0,5 т/га до 1 т/га. Таким чином, за найгіршим сценарієм, Україна може недобрати від 3 до 5 млн т зерна. Якщо весна буде рання, з високим рівнем вологості, то в аграріїв буде можливість попрацювати з пізніми сходами, правильно розподілити азот і виправити ситуацію», — повідомив він.

За його словами, цього року озимих було посіяно менше у порівнянні з попередніми сезонами, і їх стан середній і навіть нижче середнього через відсутність вологи. Особливо це стосується східних, південних, центральних областей, де озима пшениця тільки починає сходити. Засуха не оминула і Західну Україну, знищивши частину врожаю і затримавши осінню посівну.

«Зараз все залежить від того, якими будуть наступні 3-4 тижні осені, чи не наступлять заморозки, а також від весняної вегетації. Буде рання, затяжна і волога весна — буде врожай» — додав експерт.

Виконано за допомогою Disqus