Експерти розповіли, як забезпечити надійний захист ріпаку на ранніх стадіях його розвитку

19 серпня 2019 38 0
Експерти розповіли, як забезпечити надійний захист ріпаку на ранніх стадіях його розвитку
Експерти розповіли, як забезпечити надійний захист ріпаку на ранніх стадіях його розвитку

Засмічення посівів озимого ріпаку бур’янами знижує густоту і значною мірою затримує ріст і розвиток рослини, призводить до слабкого розвитку кореневої системи, підвищує ризик появи хвороб та шкідників, спричиняє вимерзання рослин та є причиною подальшого формування низької врожайності. Щоб вберегти посіви озимого ріпаку від усіх цих негараздів експерти UKRAVIT радять не нехтувати ґрунтовим гербіцидним контролем.

«Надійний гербіцидний захист дозволяє забезпечити озимому ріпаку конкурентне середовище у боротьбі за вологу, тепло, поживні речовини та простір на початкових етапах розвитку, а також зменшите ймовірність ураження посівів хворобами і шкідниками», — повідомляють в UKRAVIT.

Для контролю широкого спектру однорічних злакових і дводольних видів бур’янів фахівці компанії рекомендують застосовувати високоефективний ґрунтовий гербіцид Тізер (пропізохлор, 720 г/л). Діюча речовина препарату діє на початкові стадії розвитку бур’янів і знищує їх; одночасно, вона пригнічує ріст кореневої системи бур’янів. Крім того, препарат утворює «захисний екран» у верхньому шарі ґрунту, що дозволяє контролювати наступні хвилі появи бур’янів.

«Тізер знімає проблему забур’яненості на ранніх етапах росту культури і забезпечує тривалий період захисної дії, залежно від погодних умов. При цьому він не є фітотоксичним для рослин ріпаку навіть при випаданні надмірної кількості опадів чи зниженні температури і швидко розпадається у ґрунті на нетоксичні сполуки», — розповідають фахівці UKRAVIT.

Виконано за допомогою Disqus