Суд відправив «чорного» реєстратора в СІЗО

17 серпня 2019 952 0
Суд відправив «чорного» реєстратора в СІЗО

Державного реєстратора, від незаконних дій якої завдано збитків на суму майже 150 млн грн, взято під варту відповідно до рішення Апеляційного суду Дніпропетровської області, повідомляє прес-служба місцевої прокуратури.

«Суд погодився з доводами прокуратури області щодо обрання запобіжного заходу державному реєстратору, яка підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 КК України (зловживання повноваженнями державним реєстратором, що спричинило тяжкі наслідки)», — ідеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування встановили, що державний реєстратор виконавчого комітету однієї з міських рад Донецької області, діючи умисно, на підставі підроблених документів перереєструвала селянське господарство померлого фермера (СФГ «Кондратюк») на іншу особу. Реєстратор просто вніс відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

На Дніпропетровщині викрили «чорного» держреєстратора

Раніше на початку червня 2019 року власник і керівник фермерського господарства «Кондратюк» Сергій Кондратюк був знайдений мертвим.

Внаслідок злочинних дій державного реєстратора законному власнику фермерського господарства спричинено майнову шкоду у розмірі майже 150 млн грн.

Суд першої інстанції клопотання прокурора про застосування до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнив частково та обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Водночас Апеляційний суд Дніпропетровської області взяв до уваги усі доводи прокурора та 16 серпня 2019 року обрав державному реєстратору запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у майже 15 млн грн.

Крім того, за ініціативи прокуратури області Міністерством юстиції України скасовано зміни, внесені підозрюваною до установчих документів фермерського господарства.

Досудове розслідування триває.

Виконано за допомогою Disqus