Аграрії не повинні ліцензувати пальне — думка

20 серпня 2019 111 0
Аграрії не повинні ліцензувати пальне — думка
Krapka.clubАграрії не повинні ліцензувати пальне — думка

Постанова Кабінету Міністрів України, яка зобов'язує підприємців отримувати ліцензії на зберігання пального, вже викликало хвилю критики у бізнесу. Так, підприємці, які не мають ніякого відношення до видів діяльності, пов'язаних з переробкою і продажем пального і що використовують його виключно для своїх виробничих цілей зіткнулися з необхідністю отримувати ліцензію на зберігання. Про це повідомила Голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна в ефірі 24 каналу.

За словами експертки, ліцензувати нафтобізнес необхідно, однак для коректної дії постанови з нього необхідно виключити підприємців, які не мають ніякого відношення до даної сфери.

«Зберігання пального треба ліцензувати, якщо мова йде про вид діяльності. Я ще раз скажу, нафтобаза – треба ліцензувати? Безумовно, треба ліцензувати. Там і акцизні ризики, там і ризики фізичні, небезпека, яку вона несе і так далі, і так далі. А там, де це невеликі обсяги, які не належать до потенційно небезпечних видів діяльності, то їх треба виключити. І вони не несуть ніякої загрози ні бюджетним надходженням, ні іншим», – заявила Ксенія Ляпіна.

Нагадаємо, що аграрії забезпечені дизельним пальним на 91%

За словами голови ДРС, її служба звернеться до нової Верховної Ради і нову податкову службу із закликом позбавити підприємців некоректного розуміння постанови.

«У нас роз'яснення вже готове, ми готові ним поділитися, воно юридично обґрунтоване, чому ліцензування повинно бути виключно в тому випадку, якщо це вид діяльності», – повідомила глава ДРС.

Виконано за допомогою Disqus