Виробництво промислової свинини зменшиться на 7% — прогноз

23 серпня 2019 49 0
Виробництво промислової свинини зменшиться на 7% — прогноз
pixabay.comВиробництво промислової свинини зменшиться на 7% — прогноз

Через поширення АЧС в Україні, промислове виробництво свинини у 2020 р. скоротиться на 7%. Про це повідомила президент Асоціації «Свинарі України» Оксана Юрченко, передає прес-служба АСУ.

Нагадаємо, на свинофермі Львівщини знищать понад 90 тис. свиней

«Враховуючи сільськогосподарські підприємства, які ставши «жертвою» АЧС цьогоріч припинили чи призупинили свою діяльність, орієнтовні втрати пропозиції живця цьогоріч складуть близько 9 тис. т свинини живою масою чи 1,8% від минулорічних обсягів. Вірогідність того, що ці оператори повернуться у галузь вже наступного року невисока, тож досить вірогідно, що обсяги промислового виробництва у 2020-му втратять майже 35 тис. т чи близько 7% від минулорічного показника», — зазначила Оксана Юрченко.

Представники держорганів та бізнесу зійшлися в думці, що до призначення нового уряду реалізувати нову програму підтримки галузі свинарства буде неможливо. Проте було прийняте рішення продовжити спільну роботу над стратегією протидії поширення вірусу та над розробкою дієвого механізму компенсацій для представників промислових свиногосподарств в умовах такої складної епізоотичної ситуації.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою