В Україні вперше застосують найсучасніші методи зберігання яблук

31 серпня 2019 2636 0
В Україні вперше застосують найсучасніші методи зберігання яблук
pixabay.com

Вперше в Україні компанія «Інсолар-Холод» у високотехнологічному сховищі для  яблук застосує систему не регульованого газового середовища (РГС), а динамічного газового середовища. Повідомляє agri-gator.com.ua.

Подібна унікальна та інноваційна система управління була розроблена голландською компанією Van Amerongen, з якими «Інсолар-Холод» співпрацює вже понад 10 років та має декілька десятків вдало реалізованих проектів.

За словами голландського партнера компанії, фахівця Van Amerongen CA Technology Ханса Реймерінка, подібне сховище дозволяє значно економити електроенергію і до мінімуму скоротити втрати врожаю під час зберігання.

«Чим відрізняється динамічне газове середовище від РГС? Якщо раніше у нас для кожного сорту яблук встановлювалися експериментально вміст кисню і СО2, то в нинішніх умовах це робиться автоматично. Яблуко зберігається в ідеальному вигляді. В такому сховищі продукцію можна зберігати 2 роки», — зазначив начальник технічного відділу компанії «Інсолар-Холод» Віталій Саласенко.

Читати за темою: Українські яблука «Гала» подорожчали удвічі

Як зазначає експерт, при зберіганні яблук, виробляється СО2, і якщо його перевищення становить більше 5%, настає опік. Газове обладнання дозволяє тримати ситуацію під контролем: в залежності від сорту яблук, від 2 до 4%.

Цього року компанією «Інсолар-холод» було успішно завершено будівництво ІІ черги сучасного високотехнологічного сховища для ТОВ «Сади Дніпра» загальною місткістю 2,5 тис. т. Наразі — це найбільш високотехнологічне сховище, з передовим методом зберігання яблук.

Виконано за допомогою Disqus