Україна не готова до фермерства — думка

6 вересня 2019 1125 0
Україна не готова до фермерства — думка
Україна не готова до фермерства — думка

Україна не пристосована для фермерів. У нас немає для цього необхідної інфраструктури. Таку думку висловив власник компанії «Земля і Воля» Леонід Яковишин, передає Latifundist.com

«Ми не готові до фермерства, у нас немає інфраструктури для фермерів, як, наприклад, в Америці. Фермер кинутий напризволяще. У нас немає банківської системи для розвитку фермерства. До того ж все сільське господарство повинно бути на дотаціях — це світова практика. А у нас такого немає», — зазначив він.

За його словами, також гостро стоїть питання землі. На Заході орні землі викупляє держава. Якщо в Америці в 1992 р. в державній власності було тільки 2% землі, то сьогодні вже 60%. В Англії на 90% земля державна. Це державна політика. Те ж саме роблять і інші країни.

«Тільки одна модель може бути в Україні — земля повинна належати державі. До цього йде весь світ. Стотисячних агрохолдингів не повинно бути в країні. Повинні бути компанії, які платять податки, будують інфраструктуру, забезпечують житлом співробітників», — наголосив Леонід Яковишин.

Виконано за допомогою Disqus