Аграріям Сумщини продемонстрували, як можна покращити результати вирощування кукурудзи

19 вересня 2019 689 0
Аграріям Сумщини продемонстрували, як можна покращити результати вирощування кукурудзи
Аграріям Сумщини продемонстрували, як можна покращити результати вирощування кукурудзи

На базі агрофірми «Вікторія» у Білопільському районі Сумської області 17 вересня пройшов черговий Mini Hub, організований фахівцями компанії LNZ Group. У рамках заходу аграріям продемонстрували результати вирощування кукурудзи та соняшнику із застосуванням систем захисту DEFENDA, особливості та переваги зернових і силосних гібридів кукурудзи селекції UNIVERSEED, а також розповіли про шляхи покращення виробничої технології. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

«Наша агрофірма входить до складу LNZ Group та обробляє трохи більше 30 тис. га землі у Сумській області. При цьому на 90% увесь захист рослин на цих площах у нас будується на препаратах DEFENDA. Ми застосовуємо їх самі, ми задоволені результатом і тому можемо впевнено рекомендувати препарати DEFENDA нашим колегам», — сказав у вітальному слові Володимир Шуляк, заступник директора з агровиробництва АФ «Вікторія».

Володимир Шуляк, заступник директора з агровиробництва АФ «Вікторія»

І потім наочно продемонстрував усі результати вирощування на полях агрофірми, куди учасники Mini Hub вирушили для детальної екскурсії посівами.

«На першому полі кукурудзи застосували ґрунтову схему Айдахо плюс СораНет, а потім у фазі 4-5 листків внесли Примус, оскільки була велика кількість падалиці соняшника. Як бачите, посіви абсолютно чисті. А ось на другому полі було застосовано гербіциди Сумаро плюс Муссон у фазі 5-7 листків. На сьогодні це поле також повністю чисте, вільне від бур’янів, у тому числі дводольних, результатом роботи ЗЗР задоволені і ми, і представники господарства», — розповів В’ячеслав Панасюк, маркетинг-менеджер із систем захисту рослин LNZ Group.

В’ячеслав Панасюк, маркетинг-менеджер із систем захисту рослин LNZ Group

Не лишилися поза увагою і демо-ділянки, на яких порівнювались гібриди кукурудзи різних селекцій, у тому числі силосні. Особливо виділялася ділянка з гібридом S3825 від UNIVERSEED: потужні 4-метрові рослини мали повністю зелене листя над качаном, у той час як усі інші ділянки були вже жовті: кукурудза майже повністю висохла.

Також у рамках заходу учасники мали змогу послухати лекцію Олександра Акулова, кандидата с.-г. наук, фітопатолога, міколога на тему фунгіцидного захисту кукурудзи, необхідності такого захисту та проблем, які створюють виробникам і кінцевому споживачу хвороби культури.

«Дуже цікава та доступна лекція, яка змушує задуматись та переглянути деякі моменти технології захисту кукурудзи. Гербіцидами DEFENDA на підприємстві користуємось уже не перший рік, задоволені співвідношенням економічної складової та ефективності застосування. Тепер звернемо увагу і на запропоновані компанією фунгіциди», — ділиться Микола Хісамудінов, головний агроном ТОВ «Агро-Край».

Микола Хісамудінов, головний агроном ТОВ «Агро-Край»

Mini Hub на Сумщині зібрав близько 60 гостей, що з’їхалися практично з усієї області. А на черзі — Mini Hub на Тернопільщині, що стане завершальним у серії заходів такого формату.

Виконано за допомогою Disqus