Томати за тиждень подорожчали на чверть

20 вересня 2019 821 0
Томати за тиждень подорожчали на чверть
pixabay.comТомати за тиждень подорожчали на чверть

Цього тижня ціни на тепличні томати значно зросли. Вибірки помідорів в українських тепличних комбінатах скоротилися, що спричинило за собою зниження обсягів пропозиції продукції на ринку. При цьому пропозиція продукції з літніх теплиць впала до мінімуму, оскільки багато господарств на сьогоднішній день фактично завершили сезон продажів грунтового помідора. Про це повідомляє east-fruit.com.

Читати більше: Холодовий ланцюжок при роботі зі свіжими овочами і фруктами

З початку поточного тижня тепличні томати подорожчали в середньому на 25%. Сьогодні тепличні комбінати готові відвантажувати продукцію від 13 до 20 грн/кг ($0,53-0,81/кг) в залежності від якості і калібру. Відзначимо, що тижнем раніше ціна на томат в Україні не перевищувала 14 грн/кг ($0,57/кг).

Як відзначають самі виробники, підвищення цін викликане, в першу чергу, підвищеним попитом на тлі скорочення пропозиції тепличного томату: зниження середньодобових температур і скорочення світлового дня згубно позначилися на процесі дозрівання тепличної продукції, в зв'язку з чим вибірки в господарствах різко скоротилися.

Варто також відзначити, що, незважаючи на позитивну цінову динаміку, наразі українські тепличні комбінати відвантажують томат в середньому на 22% дешевше, ніж в середині вересня 2018 р.

Виконано за допомогою Disqus