В Україні розробили законопроект з розвитку ринку рідких біопалив

25 вересня 2019 24 0
В Україні розробили законопроект з розвитку ринку рідких біопалив
scientificrussia.ruВ Україні розробили законопроект з розвитку ринку рідких біопалив

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) розробило законопроект щодо розвитку ринку рідких біопалив. Про це повідомляє Traktorist.ua з посиланням на kmu.gov.ua.

Законопроект передбачає:

  • встановлення частки біокомпонентів у загальному обсязі продажу палива;
  • введення норм щодо відповідності біокомпонентів палива критеріям сталості;
  • облік та контроль вмісту біокомпонентів у паливі;
  • стимулювання використання рідких біопалив шляхом оптимізації акцизного податку на біодизель та біопаливну частку, яка відповідає критеріям сталості.

За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, зміни потрібно якнайшвидше приймати, адже Україна витрачає чимало коштів на закупівлю нафти і нафтопродуктів. У 2018 р. цей імпорт склав $5,5 млрд, що на 30% більше, ніж у 2017 р. ($4,2 млрд).

«Тому вкрай актуальним є створення вітчизняного ринку виробництва і використання рідкого біопалива. При цьому Україна має достатній ресурсний потенціал для розвитку цієї сфери», — повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Прийняття законопроекту щодо розвитку ринку рідких біопалив дозволить залучити інвестиції у виробництво біоетанолу та біодизеля, активізувати агрохолдинги та спиртові заводи щодо виробництва рідких біопалив, створити нові робочі місця, збільшити надходження податків до бюджетів різних рівнів.

Виконано за допомогою Disqus