У Франції збудували біогазовий завод на картопляних відходах

29 вересня 2019 144 0
У Франції збудували біогазовий завод на картопляних відходах
ecotown.com.ua

У французькому місті Сен-Жеранде (Бретань) побудували біогазовий завод, який працює на осаді стічних вод та відходах картоплі, з якої виготовляються чіпси. Повідомляє ecotown.com.ua.

Установку для виробника картопляних чіпсів Altho виготовила німецька компанія Weltec Biopower у співпраці зі своїм французьким філіалом.

«Загалом при виробництві чіпсів утворюється 22 тис. т органічних рештків і осаду на рік. Залишки картоплі і крохмалю, а також інші виробничі відходи складають близько половини субстрату, решта – осад, який утворюється в результаті промивання», — пояснили в Altho.

На біогазовій установці тверді та рідкі рештки спочатку перетворюють в однорідну суміш, яка потім проходить через два варильні котли з нержавіючої сталі ємністю 4436 куб. метрів. Дигестат продають місцевим фермерам як високоякісне добриво. Для кондиціонування біогазу мембранну технологію інтегрували у компактний контейнер.

Читати за темою: В Україні на повну потужність запрацювала найбільша в світі біогазова станція

«В контейнері неочищений газ проходить через спеціальні мембрани і позбувається вуглекислого газу, пари та інших компонентів. Триступенева сепарація, яка відбувається при температурі навколишнього середовища і без використання будь-яких хімічних речовин, знижує вміст метану до рівня менше 0,5%.  При цьому завдяки стисненню у висхідному потоці метан має абсолютно правильний тиск необхідний для подачі у мережу природного газу без подальшого стиснення», —розповів представник Weltec у Франції Ален Призер.

Як результат, з 400 куб. метрів сирого біогазу виходить близько 200 куб. метрів біометану.

«Біогазова установка виробляє екологічно чисте біопаливо з відходів і робить внесок у скорочення викидів парникових газів та енергетичну незалежність регіону», — пояснив  директор біогазової установки Кристоф Кретьєн.

Виконано за допомогою Disqus