Продавати землю громад пропонують через ProZorro

29 вересня 2019 201 0
Продавати землю громад пропонують через ProZorro

Державну землю, яка перебуває у підпорядкуванні міністерств та відомств, слід передати громадам. А потім дозволит її продаж через ProZorro. Такі плани озвучив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов під час другого етапу земельного віче у Києві.

Захід був організований активістом земельної реформи Олексієм Мушаком та AgroPolit.com, Latifundist.com, Kurkul.com.

Передання землі держпідприємств у користування ОТГ планують передбачити у додаткових законах, які будуть супроводжувати основний закон про відміну мораторію.

Тимофій Милованов заявив, що продаж земель громад через прозорі аукціони убезпечить ОТГ від втрати паїв у випадках недолугого господарювання голів, яких обере народ. Це стосується й земель, які перейдуть від держпідприємств, так і тих, які наразі є в користуванні громад.

«Є проблеми на рівні громад. Тому ми, наскільки можемо, вводимо обмеження – продаж через прозорі аукціони. Ця штука неідеальна, але спрацювала для державних закупівель. Так само буде щодо землі, бо ми побачимо, які є громади, де упирі серед керівництва, а де такі, що намагаються розпоряджатися, господарювати на землі. Це буде зроблено в прозорий спосіб», — сказав Милованов.

Читати за темою: Фермерам нададуть 560 тисяч га землі зі знижкою — Мушак

Виконано за допомогою Disqus