До запуску ринку землі варто провести пілотний проект — Апостол

27 вересня 2019 113 0
До запуску ринку землі варто провести пілотний проект — Апостол

В новому законопроекті мають бути враховані всі деталі. Щоб унеможливити помилки, варто було б провести пілотний проект запуску ринку землі. Таку думку висловив радник міністра МВС, народний депутат VII скликання Михайло Апостол під час «Земельного віче».

Організатор заходу — радник прем’єр-міністра, активіст земельної реформи, депутат парламенту 8-го скликання Олексій Мушак. Інформаційні партнери заходу — AgroPolit.com, Latifundist.com та Kurkul.com

«Реформа — це комплекс законів. Одним законом це не обійдеться. Це напевно потрібно прийняти низку проектів, рекомендацій, інструкцій щоб цей закон дійсно подіяв», — розповів Михайло Апостол.

Та додав, що він за ринок землі.

«Я за те, щоб ринок був. Я за те, щоб навести порядок, провести інвентаризацію. Якби вдалося провести пілотний проект в декількох областях — на Півдні, Заході, Сході, Півночі. Можливо ми б унеможливили помилки, які, скоріш за все, будуть. На мою думку, це єдиний шлях який можна захиститись від помилок», — сказав Михайло Апостол.

Також він додав, що сьогодні із 42 млн га землі за минулий рік вся податкова сплата становить 27 млрд грн. Це 640 грн/га.

«Це надзвичайний мінімум. Ми дійсно сподіваємось, що коли реформа відбудеться, то буде гідна оплата», — уточнив народний депутат.

Читати за темою: Аграрії будуть виходити з тіні після запуску ринку землі — думка

Виконано за допомогою Disqus