Милованов розповів про обов’язки аграрних замів

1 жовтня 2019 464 0
Милованов розповів про обов’язки аграрних замів
kanalukraina.tvМилованов розповів про обов’язки аграрних замів

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook розповів хто із його трьох аграрних замів за що відповідатиме, передає AgroPolit.com.

«Команда заступників міністерства економіки повністю сформована», — написав він.

Так, 29 вересня Кабінет міністрів України призначив двох заступниць Тимофія Милованова.

Ними стали:

Інна Мєтєлєва — заступниця міністра. Відповідатиме за питання розвитку аграрного та продовольчого ринку, інноваційно-інвестиційного розвитку сфери агропромислового виробництва, співробітництва з міжнародними організаціями з питань залучення міжнародної технічної допомоги в агропромисловий комплекс України.

«Рада приєднатись до потужної команди Міністерства. В моїх пріоритетах посилення економічної спроможності аграрного сектору економіки через безпосередній розвиток сільських територій, підприємництва та кооперації, а також регіональне та міжнародне співробітництво», — прокоментувала своє призначення Інна Мєтєлєва.

Юлія Свириденко — заступниця міністра. На посаді опікуватиметься питаннями регіонального розвитку, формуванням та реалізацією державної регіональної політики, сферою стимулювання розвитку регіонів, децентралізацією тощо.

«Не правильно ототожнювати політику регіонального розвитку виключно з процесами децентралізації. Децентралізація є надважливою, але лише однією із складових державної політики регіонального розвитку. Перед нами стоїть завдання реформування країни, а отже необхідності модернізації підходів і принципів до стимулювання розвитку регіонів», — зазначила Юлія Свириденко.

Її завданням буде розробка та впровадження консолідованої стратегії регіонального розвитку з урахуванням усіх складових. У поєднанні з земельною реформою, дерегуляцією підприємницької діяльності та ефективними секторальними реформами — це все створить передумови до залучення інвестицій, розвитку підприємницької діяльності в регіонах, а для людей — до конкретних відчутних зрушень в якості життя.

Також нагадаємо, що 6 вересня заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики офіційно призначено Тараса Висоцького

«Обіймаючи посаду заступника міністра з аграрного напряму, планую реалізувати наступні кроки: завершити більш ніж десятирічну земельну реформу, запровадивши ринок земель сільськогосподарського призначення; очистити аграрний сектор від збиткових, неефективних підприємств, передавши їх на приватизацію; побороти корупцію в сфері держаного регулювання та контролю ліквідувавши та/чи діджіталізувавши відповідні процедури; підвищити доходи зайнятих в АПК шляхом лібералізації ринку праці та підвищення кваліфікації працівників; підтримати децентралізацію, розвиток сільських територій та підвищення добробуту сільських жителів шляхом детінізації діяльності в аграрному секторі та підтримці малих виробників», — написав Тарас Висоцький у Facebook.

Виконано за допомогою Disqus