Не всі пайовики готові одночасно продати землю — фермер

4 жовтня 2019 1090 0
Не всі пайовики готові одночасно продати землю — фермер
Kurkul.com

Після відкриття ринку землі далеко не всі власники земельних ділянок готові їх продавати. Вони частково розуміють, що отримувати щороку орендну плату набагато вигідніше, ніж разово отримати певну суму грошей. Про це Kurkul.com розповів засновник СФГ «Златопіль» Михайло Колісник.

«Невдоволення людей і можливе бажання пайовиків продавати свої землі пов'язане з низькою орендною платою за її користування. Якщо, наприклад, у сім'ї є 3-5 паїв і вони разом отримують за рік близько 100 тис. грн. То отримати цю суму за раз і витратити її — дуже дивно», — зауважив фермер.

Хоча Михайло Колісник додав, що до нього неодноразово приходили пайовики, в яких господарство орендує земельні ділянки, і просили, щоб він «купив» у них землю. 

«Але я зазвичай пояснюю їм, що довготривала оренда вигідніше, ніж отримати гроші і продати. Людина, наприклад, разово отримає  кілька сотень тисяч за продаж землі, але якщо вона здаватиме в оренду, то отримає за кілька років значно більше», — розповів фермер.

Та додав, що окрім того, власники землі не очікують, що в разі продажу вони повинні сплатити ще й великий податок за отримані кошти.

Виконано за допомогою Disqus