Фермер розповів, як налагодити страусиний бізнес

7 жовтня 2019 63 0
Фермер розповів, як налагодити страусиний бізнес
pixabay.com

В Дніпропетровській області успішно функціонує ферма із розведення страусів. Фермери продають м'ясо, яйця, живих тварин. Співпрацюють із покупцями з України, ближнього зарубіжжя, а також Узбекистану. Повідомляє uatv.ua.

Як розповів ветеринар Руслан Кравченко, виростити страуса в Україні нескладно, оскільки він невибагливий навіть до корму, годується сінажем, силосом із застосуванням концентрованих кормів. Також відмінною рисою страусів є їх гарне здоров’я, вони нічим не хворіють, мають дуже стійкий імунітет до всіх хвороб

«Три роки я працював на курячій фермі. Цікавіше, звичайно, зі страусами. Птах красивий, загадковий, багато чому вчишся, ще багато чого не розумієш. У страусів досить часто непередбачувана поведінка. То вони спокійні, то раптом почують щось і відразу тікають, причому тікають в хаосі, ця юрба некерована», — розповів управитель ферми Юрій Капітонов.

Він також додав, що тримають страусів для розведення та отримання молодняку.

Як зазначив фермер, продуктивний сезон у страусів починається з середини квітня і закінчується в середині вересня. У цей період самка приносить 26-30 яєць. Період яйцекладки в неї зазвичай відбувається під кінець дня, з 5 до 7 вечора. У цей період на фермі збирають яйця.

Інкубують їх 39 діб. Потім яйця перекладають до вивідної шафи, де і відбувається виведення.

Як зазначили на фермі, в останні роки в Україні продукція страусівництва користується все більшим попитом: це м’ясо, фарш, печінка, шлунок, серце. Також споживачі дуже люблять яйця. Однією яєчнею, наприклад, можна нагодувати 10 людей.

Тому на території господарства відкрили забійний цех. Продають тут і живого птаха: добовий молодняк, доросле поголів’я. Фермери співпрацюють із покупцями з України, ближнього зарубіжжя, а також Узбекистану.

Читати за темою: Від вирощування троянд до страусиної ферми

Виконано за допомогою Disqus