В Україні зріс попит на якісні та промислові яблука

8 жовтня 2019 135 0
В Україні зріс попит на якісні та промислові яблука
Kurkul.comВ Україні зріс попит на якісні та промислові яблука

Садівники зазначили, що минулого тижня зріс попит на якісні яблука. Але ціни підвищилися лише на такі сорти, як Голден, Ренет Симиренка і Гала. Про це повідомляє fruit-ukraine.org.

Читати більше: Природні середовища існування, різноманітність бджіл ведуть до кращого виробництва яблук

За даними EastFruit, наприкінці минулого робочого тижня яблука сорту Голден продавали за ціною 10-12 грн/кг ($0,40-0,48/кг), що в середньому на 9% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Сорт Ренет Симиренка коштував 8-12 грн/кг ($0,32-0,48/кг), що в середньому на 40% дорожче, ніж тижнем раніше. А сорт яблук Гала за минулий тиждень подорожчав у середньому на 26% і основні угоди укладалися по 8-12 грн/кг ($0,32-0,48/кг).

«Позитивна динаміка в даному сегменті пов’язана, перш за все, з сезонним скороченням пропозицій осінніх сортів, які традиційно пропонуються дешевше, ніж більш цінні зимові яблука», — йдеться в повідомленні.

Також, варто відзначити що зростання цін в Україні спостерігається і в сегменті промислового яблука. Так, станом на 4 жовтня, ціни на сировину стартували від 2,5 гр /кг ($0,10/кг), а в разі доставки на завод і зовсім досягали 3,8 грн/кг ($0,15/кг). Для порівняння: два тижні тому промислове яблуко надходило на заводи за ціною 2-3,2 грн/кг ($0,08-0,13/кг) в залежності від умов поставки. Як відзначають самі учасники ринку, подальше підвищення цін на промислове яблуко — вимушений захід. Пропозиція сировини на ринку вкрай обмежена, тоді як попит виробників концентрату залишається досить високим.

Виконано за допомогою Disqus