В Україні працюють над підвищенням рівня екологічності с/г техніки

9 жовтня 2019 41 0
В Україні працюють над підвищенням рівня екологічності с/г техніки

В Україні планують впровадити екологічні стандартів Stage для дизелів сільсько- і лісогосподарських тракторів, самохідних машин та інших механізмів, що діють в країнах Європейського Союзу. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

В понеділок, 7 жовтня, відбулася чергова зустріч заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з профільними асоціаціями в рамках щотижневих нарад, під час яких обговорюються та вирішуються актуальні питання аграрної галузі. 

Метою зустрічі стало обговорення питання подальшого впровадження на території України екологічних стандартів Stage для дизелів сільсько- і лісогосподарських тракторів, самохідних машин та інших механізмів, що діють в країнах Європейського Союзу. Також, учасниками було запропоновано розглянути питання щодо скорочення перехідного періоду під час запровадження норм Stage ІІІа до 1 січня 2023 р.

Читати за темою: Президент підписав закон про збільшення штрафів за перевантажений транспорт

За оцінками експертів, дотримання відповідних стандартів при виробництві та ввезені на територію України відповідної с/г техніки спрямоване на обмеження викидів шкідливих речовин і збереження навколишнього середовища.

«Також слід зазначити, що впровадження відповідних стандартів суттєво не вплине на купівельну спроможність агровиробників, а модернізація сільськогосподарської техніки та обладнання сприятиме збільшенню виробничої ефективності у аграрному секторі», — йдеться в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus