Кредитний фонд гарантуватиме ризики малих фермерів

10 жовтня 2019 131 0
Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики
Kurkul.comТарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики

У Міністерстві економіки створюють фонд часткового гарантування кредитів для малих фермерів. Про це під час зустрічі з пресою повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький, передає AgroPolit.com.

«Напрацьовуємо запуск фонду часткового гарантування кредитів. Цей фонд буде надавати можливість отримати кредити малим підприємствам, у яких обмежена можливість знайти ресурс під заставу. Він буде брати на себе ризики. У випадку дефолту будуть з цього фонду компенсовуватись витрати», — розповів Тарас Висоцький.

Надавати гарантію у майбутньому фонді планують тим фермерським господарствам, які мають найменші доходи.

«Думаємо, що краще робити акцент на суму доходів господарства, а не на його площу. Бо можуть мати значні доходи і на малій площі і не мати потреби в гарантуванні», — зазначив заступник міністра.

Окрім участі у фонді гарантування кредитів фермери зможуть скористатися державною програмою, яка компенсує відсоткові ставки.

«У випадку малих господарств — комплексна підтримка — це те, що їм допоможе», — сказав Тарас Висоцький.

Виконано за допомогою Disqus