На Волині фермер поверне державі незаконно зайняті с/г землі

14 жовтня 2019 181 0
На Волині фермер поверне державі незаконно зайняті с/г землі

Прокуратура на Волині домоглася повернення державі самовільно зайнятої підприємством земельної ділянки вартістю майже 23 млн грн. Повідомляє прес-служба прокуратури Волині.
Так, одне із фермерських господарств незаконно заволоділо земельною ділянкою площею 17,8 га за межами села Довжиця Маневицького району Волинської області. 

Як повідомлялось, факт самовільного зайняття підприємством земельної ділянки встановлений під час перевірки, проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області, а також у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні про самовільне зайняття ділянки (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.197-1 КК України).

Землю, щодо якої жодні правочини про надання її в користування не приймалися, господарство засіяло соєю. Факт самовільного зайняття ділянки суб'єкт господарювання визнав.

Читати за темою: Відкриття ринку землі в Україні: хронологія подій (оновлюється)

Керівника господарства у травні 2019 р. притягнули до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок (адміністративне правопорушення, передбачене ст. 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та наклали на нього стягнення у виді штрафу. Штраф уже сплатив.

Також товариство сплатило збитки, завдані внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, однак землі не звільнило.

У справу втрутилася прокуратура і тепер господарству доведеться повернути земельну ділянку державі.

Виконано за допомогою Disqus